Monday, January 31, 2011

warded!

fuhh...
lame gile rase xupdate blog ni..
ye..
mcm tajuk kt atas..
i'm warded for 4 days n 3 nights..
25 Jan - 28 Jan 2011
( hari ini dlm sejarah )
mcm package holiday je..
 sape yg penah warded je tahu perasaan ni..
bosan ya amat..
sepanjang tempoh kehamilan ni..
ni lah dugaan paling berat..


puncanye:
1. muntah2 @ AGE cos slh mkn a.k.a cherry berry
2. suhu hampir mencecah 40 darjah celcius


solution :
warded la jwpnnye!
here the pic..

katil 26 wad 4d hospital ampang

makan time..
even rasenye so-so saje..

sakit ouch..
7 botol kot masuk air..huhu

si jantung hati..
miss him sho much..

last but not the least..
tuan belog a.k.a orang sakit..
bersama bonda tercinta..


so, kpd ibu-ibu menandung kena la pantang mcm2..
( same goes to me )
especially bab makan..perut ni sensitif cket..
if slh mkn, time tu jugak nk dikeluarkan..
tu yg jd AGE tu..
igtkn time pantang je kena pantang..
nurse pon ade ckp, time mengandung ni mcm2..
yg xpenah diabetes pon tetibe je diabetes..
pas bersalin ok plak..
hopefully this is last time la sblm bersalin..


amin..


oh ye..
hepi holiday!

12 comments:

Ms SZ said...

Take Care dear. masa mengandung ni, kena fikir nyawa lain yang ada dalam badan kita tue. sian baby.

^nanie^ said...

ms sz : tu la mommy keisha..tiap org lain time ngandung.ade yg ok time ngandung,tp time delivered susah cket..ade org terbalik..

nadiah said...

nanie, awak makan apa smpai kena tahan ward tu??

tapi papehal pon lps ni, jaga diri ye, jaga makan. jgn makan yg bukan2 ye. :)

^nanie^ said...

nad : pg tu mkn laksam..pas mkn tu start la muntah2..bby xsuke kot..pasni pangkah terus laksam..huhu

Rose said...

fuhhhhh sampai 4hr3mlm ke? mmg itula penangan menjadi sorg ibu... i kena thn few hours masuk air pon dah sangap gila... apa lagi lama camtu...

pape pon, take care!

ElyaElmo said...

nanie..........dah nk due yeh

^nanie^ said...

rose : tq..tu la psl..nurse siap ckp yg time preggy ni mcm2 penyakit dtg singgah..huhu

^nanie^ said...

elya : 2 bulan lagi..;-)

afni+hafiz=dani said...

yep, kena byk pantang. jgn lupa minum byk jus guava =)

^nanie^ said...

tq mommy afni..skang ni suke pekena twister oren plak..;-)

mEiZ SHA said...

nape sampai masuk spital ni yang????

hope sume ok naa..
take care lebih sket ye..:)

^nanie^ said...

tq yang..;-)